Halatlı kesme makinesi bir rayla entegre halde çalışır. Halatlı beton kesme, bir çeşit karot ile beton kesme hizmetidir. Kullanım alanı geniş olan halatlı tel kesme uygulamaları, betonu düzgün bir şekilde kesmeye yardım eder.
Ayrıca çok fazla güç uygulanmasına gerek kalmadan çalışmaya izin verir. Su altında bile çalışmaya olanak tanıyan halatlı beton kesim tekniği ile inatçı derecede sert beton yüzeylerin kesimi oldukça rahattır.
Asfalt ve derz kesimi için de halat kullanılır. Tel ile kesme olarak da ifade edilen bu yöntem, karot ustaları tarafından yapılır. Yapı inşaat çalışmaları, tadilat ve restorasyon uygulamaları için kullanılan halatlı beton kesme uygulaması aşağıda maddeler halinde kullanım alanları ile birlikte anlatılmıştır.
Halatlı Beton Kesme Nasıl Yapılır?
Halat, aslında kesme bıçağına verilen bir isimdir. Burada bıçağın özelliği tellerden oluşması ve elmas uca sahip olmasıdır. Ayrıca halatlı beton kesimi uygulamaları oldukça güvenilirdir. Bir raylı yani tekerlekli ve kızaklı sistem üzerinde gidip gelerek çalışır.
Uygulama öncesinde kesimi yapılacak olan alan, yapı ya da beton parçası doğru şekilde ölçülerek ayarlanmalıdır. Sonrasında kesim yapılacak alana uygun olarak halatlı kesme sistemi oluşturulur. Tel ile beton kesme uygulamaları, yaralanma ihtimali olmadan yapılması, milimetrik kesimler yapma olanağı tanıması açısından oldukça avantajlıdır.
Pratik bir işlem olması, uzaktan kumanda edilmesi, hem yatay hem dikey alanda kesim yapılması nedeniyle son dönemde oldukça popülerdir. Halatlı beton kesme işlemi gerçekleştirilirken tekerlek şeklindeki bıçak yani testere ucu dönerek betonun üzerinde gidip gelir. Böylece aynı işlem beton kesimi gerçekleşene kadar devam eder.
Halatlı kesim ile Zemin uygulamaları ile zaman tasarruf edilmiş olur. Aynı zamanda hata payı en aza indirilir. Dikey ve yatay beton kesme uygulamalarında bıçak ve mekanizma kesilecek yöne göre rahatlıkla ayarlanabilir. Mekanizma ayarlayıp sabitlendikten sonra kesilecek yüzey üzerinde çalışmaya başlanır.
Halatlı Beton Kesimi Ne İşe Yarar?
Halatlı beton duvar kesme uygulamaları, en çok tadilat işlemlerinde kullanılır. Bina onarımı, güçlendirme gibi uygulamalar için kullanılabilen elmas uçlu karot makineleri, bu uygulamalar için tercih edilir. Halatlı beton kesme uygulamaları, pratik bir kesim gerçekleştirmek amacıyla kullanılır. Teknolojik olarak her geçen gün yeni cihazların icadı inşaat sektöründe de daha ergonomik tasarımların ve sistemlerin kurulumunu zorunlu kılmaya başlamıştır. Tel kesme uygulamaları genellikle betonu kırmadan ve dökmeden yani hasarsız şekilde kesmeye olanak tanır. Kullanım alanlarını daha geniş çaplı ele alacak olursak:
Halatlı Tel ile Beton Kesme Fiyatları
Halatlı kesim çalışmaları, genellikle metrekare belirlenerek yapılır. Bu nedenle halatlı tel ile beton kesme fiyatları için bilgi almak istediğinizde olarak kestirmek istediğiniz metrekareyi tahmini biliyor olmanız gerekir. Ayrıca çalışma yapılacak alanın şartları, çalışma talep edeceğiniz firmanın profesyonelliği gibi faktörler beton kesme fiyatları açısından etkilidir.
Beton kesim uygulamalarında tek seferde mükemmel sonuç almak için piyasanın en iyisi firmalarla iş yapmanız önemlidir. Burada fiyat da karar vermenizi etkiler, ancak daha ucuza iş yaptırma arayışında olmanız, bazen paranızı çöpe atmanıza yol açabilir. Neden mi? Çünkü piyasada birçok bu işin uzmanı olduğunu söyleyen ama gerekli eğitimleri almamış, deneyimsiz çalışan bulunur.
Profesyonel Beton Kesme Uygulamaları
Ayrıca işini hala ilkel yöntemlerle en eski makinelerle yapanları tercih etmek, belki ilk etapta daha uygun ücretlere iş yaptırmanızı sağlayabilir. Ancak işlem sırasında yapılan hatalar bir de bunu düzelttirmek için ekstra harcamalar yapmanıza neden olur. Bu nedenle tel ile beton kesme fiyatları açısından yaptığınız araştırmada firma güvenilirliğini de sorgulamanız önemlidir.
Alanında deneyimli bir beton kesme delme firması size işlerinden örnekler ve referanslar sunabilir. Ayrıca profesyonel hizmet veren ve piyasayı tanıyan firmalarla piyasa standartlarına uyun fiyat teklifleri alabilir, aşarı masraf yapmaktan kaçınabilirsiniz.